Εμπρός και δεξιά της κεντρικής εισόδου εκτείνεται ο Δενδρώνας. Εδώ ο επισκέπτης συναντά δένδρα και θάμνους διαφόρων ηπείρων.
Ο δενδρώνας αποτελείται από 6 τομείς που φιλοξενούν φυτά από την Ωκεανία, τη Μεσόγειο και τη μη Μεσογειακή Ευρώπη, τη μη Μεσογειακή Ασία, τη Νότια Αφρική, τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική και τη Νότια Αμερική.
Στον τομέα της Ωκεανίας φιλοξενούνται πολλά είδη ευκαλύπτου (Eucalyptus spp.), κασουαρίνας (Casuarina spp.), μελαλεύκης (Melaleuca spp.), καλλιστήμονα (Callistemon spp.), ακακίας (Acacia spp.) και γρεβιλλέας (Grevillea spp.), καθώς και άλλα φυτά, τα οποία είναι χαρακτηριστικά των οικοσυστημάτων αυτής της ηπείρου.
Στον τομέα της Ευρώπης – Μεσογείου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να παρατηρήσει, ανάμεσα στα άλλα φυτά, τους κέδρους του Άτλαντα (Cedrus atl;antica subsp. atlantica), τις ‘’αγριοκαστανιές’’ (Aesculus hippocastanum), τα μεσογειακά-ευρωπαϊκά είδη του φράξου (Fraxinus spp.), της δρυός (Quercus spp.), της πεύκης (Pinus spp.), της κρανιάς (Cornus spp.) και του σφενδαμιού (Acer spp.) αλλά και τον φοίνικα του Θεοφράστου (Phoenix theophrasti) που συναντάμε σε λίγες τοποθεσίες στην Κρήτη και στη νοτιοδυτική Μ. Ασία.
Στον τομέα της μη μεσογειακής Ασίας εντυπωσιακά φυτά είναι η σινική γλεδισχία (Gleditsia sinensis) με τα τεράστια αγκάθια στα κλαδιά, η δενδρώδης και η ιαπωνική καλλίκαρπος (Callicarpa arborea και Callicarpa japonica) με τους πολύ όμορφους ιώδεις καρπούς, η πανέμορφη πρώιμα ανθισμένη την άνοιξη βοτρυώδης εξωχορδή (Exochorda rackbdosa), ο κέδρος των Ιμαλαϊων (Cedrus deodara) αλλά και το εξαιρετικά σπάνιο κορεατικό φυτό δίστιχο αμπελιόφυλλο (Abeliophyllum distichum).
Στον τομέα της Νότιας Αφρικής αξίζει να προσεχθούν οι αφρικανικές ελιές (Olea africana και Olea chrysophylla), οι μελίανθοι (Melianthus spp.) και οι ποδόκαρποι (Podocarpus spp).
Στον τομέα της Β. και Κ. Αμερικής συναντώνται η βορειοαμερικανική αειθαλής σεκόϊα (Sequoia sempervirens), που το ύψος της σε φυσική κατάσταση μπορεί να ξεπεράσει τα 100μ. καθώς επίσης και είδη γιούκκας (Yucca spp.), δασυλίριου (Dasylirion spp.), νολίνας (Nolina spp.) και αγαύης (Agave spp.) τα οποία είναι χαρακτηριστικά φυτά της Κεντρικής Αμερικής. Ιδιαίτερα εντυπωσιάζει η τεράστια ραγώδης γιούκκα (Yucca baccata).
Τέλος, στον τομέα της Νότιας Αμερικής μεταξύ των άλλων φυτών μπορούμε να παρατηρήσουμε τη μεγαλανθή βαουχίνια (Bauhinia grandiflora) με τα εύοσμα λευκά άνθη και τα πολλά είδη σχίνου (Schinus spp.).